Taizemässa

En gudstjänst i stillhet och tystnad.

Det finns olika former av Taizegudstjänster och Taizemässor, men alla har det gemensamt att man sjunger de sånger som kommer från kommuniteten i Taize som ligger i Frankrike nära Schweiz.

Vi har en gudstjänst i meditativ form med taizesånger och tystnad, själva nattvardsdelen är också en del av stillheten och tystnaden.

Det här är en gudstjänstform som i allra högsta grad behövs i dagens stressade samhälle, en stund med stillhet och ro men också med närhet och värme.

Musikgudstjänster

Sommarmusik tisdagar kl 19.00 i Träslövsläge kyrka

Gospelkören Octava

Svängigt och medryckande med församlingens gospelkör och kompgrupp under ledning av Adam Kmejden.

Flöjt-cello-piano-orgel

Flöjtsolisten och pedagogen Inge Jonsson, Västervik, samt Ola Bjervås, kyrkoherde i församlingen, cello och Christer Sundstrand, kyrkomusiker i församlingen, piano och orgel.

Blockflöjtsvirtuost

Katarina East, blockflöjter, och Per Nilsson, gitarr. Båda är studenter vid Kungl Musikhögskolan i Stockholm.

”Mellan himmel och hav”

Folkton, visor, jazz och improvisation med Staffan Pevertz, Halmstad, sång och gitarr, och Mikale Walkers, Halmstad, piano och orgel.

Saxofonkvartett från Stockholm

Lättlyssnat program med nordisk musik. Peter Nordström, sopransaxofon, Joakim Nilsson, altsaxofon, Karin Owen, tenorsaxofon, Lina Petterson, barytonsaxofon.
Samtliga är studenter vid Kungl Musikhögskolan i Stockholm.

”Kärlekens olika ansikte”

Ett program som bygger på lyrik, sång och musik. Medverkande är Sanna Pultz, operasångerska från Göteborg, och pianisten, tonsättaren och textförfattaren Karin Gustavsson.

”Jazz i folkton”

Jens Gräsman-kvartett från Stockholm, där alla är utbildade vid Kungl Musikhögskolan.

Johan Gustafsson, saxofon, Dennis Johansson, gitarr, Peter Gustafsson, kontrabas, Nils Lindström, trummor.

Kvartetten ”Vi fyra”
Förre domkyrkoorganisten i Göteborg, Henrik Cervin, orgel och piano, tillsammans med dottern Helena Cervin, sopran, Tora Stenar, flöjt, Karin Knutsson, violoncell.

A Piacerekvartetten

En av få fasta flöjtkvartetter i Sverige, (stråktrio och flöjt) med bas i Göteborg.

Flöjt: Anton Tensta. Violin: Attila Venis. Viola: Harald Nilsson. Cello: Anna Sigurdson.

Ungdomsverksamhet

Träslövsläge Kyrkans Ungdom

Ungdomar från 13 år och uppåt är välkomna

Se vidare i programmet!

För mer information kontakta oss på:

Ungdomsverksamhet@traslovsforsamling.se

Barnverksamhet

I Träslövsläges församlingshem

Öppet-hus Vuxen-barn-grupp

Kyrkans barntimme ( 3-5 år)

Torsdagssoppan

Träslövsläge församlingshem

”Soppgänget” serverar sopplunch varje torsdag i Träslövsläge församlingshem med start den 20/1 och fram tom. den 12/5, med undantagför den 21/4 som är Skärtorsdagen.

Soppan serveras mellan kl. 11.45-13.00.

”Torsdagssoppan” är en samling där vi får känna gemenskap med varandra, både gammal och ung. Du kan komma ensam eller med sällskap. Du kanske är nyinflyttad och vill bli bekant med någon.

VÄLKOMMEN Du också!